Öğrenci Koçluğu

Psikolojik Danışmanlık / Öğrenci Koçluğu / Mentörlük / Kariyer Planlama Merkezi
- Öğrencinin kendini tanıması, eksik –zayıf veya güçlü yönlerini kısaca kendini tanımasından başlayan süreç meslek seçimine kadar devam etmektedir.
- Öğrenciye özel ve kişiye özgü plan ve program yapıyoruz, böylece öğrencimizin eksik yönlerini destekliyoruz.
- Öğrencinin kendi birikim ve kabiliyetinin farkına varması ve bu becerileri geliştirici programlar hazırlanması ve uygulanması için takip ediyoruz.
- Yapabileceği kadar hedef belirlenmesi öğrencinin kendine olan güveni artırdığı gibi geleceğe olan inancı ve başarmak için gayreti de artmaktadır.
- Kendi potansiyelinin farkında olmayan öğrenci yanlış tercih yapabiliyor veya yanlış karar alabiliyor. Eğitim koçluğu sisteminin amacı öğrencinin kendini tanıyarak, yeteneklerinin farkına varıp kendine uygun ulaşılabilir kararlar alabilmesinde yardımcı olmaktır.
- Bireysel yetenek ve kapasitenin tespiti ve bunları geliştirecek program uygulanmasını sağlıyoruz. Her öğrencimizi doktor, mühendis veya öğretmen yapmaya çalışmıyoruz. Her öğrencimizi tek bir bölüm veya üniversiteyi kazanması için odaklandırmıyoruz. Osmanlı eğitim kurumlarında harika bir ser levha asılıdır; ‘’Bu kurumda hiçbir balıktan uçmaya, hiçbir kuş yüzmeye zorlanmaz.’’
Çünkü tespit edilebilen ve uzmanların ortak görüşüne göre sekiz farklı zekâ alanı vardır;
- Sayısal Zeka
- Sosyal Zeka
- Doğacı zeka
- Kinestetik Zeka
- Sözel Zeka
- Uzamsal Zeka
- Müzikal Zeka
- İçsel Zeka
- Bu kadar zekâ alanında insanları tek bir zeka alanına mahkum etmek yanlış bir tutumdur. Bu nedenle öğrencilerin tümünün matematikten veya tarihten başarılı olmasını beklemek de doğru değildir.
- Öğrenci koçluğu; bu aşamada devreye girerek öğrencinin zekâ alanını keşfetmesini sağlar ve o alanda başarılı olması için yardımcı olan desteği sunar.
- Kurslarımızda bu sistem alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından uygulanarak her bir öğrencimizi mesleki kariyerine hazırlamaktadır. Sistem kişiye özgü uygulanır.
Amaç ve Kapsamı:
- Öğrencinin kişisel özelliklerini ve potansiyelini tespit etme
- Bu potansiyel doğrultusunda; günlük, haftalık, aylık ve yıllık düzeyde çalışma plan ve programı hazırlamak
- Bu programı belirlenen periyotta takip ederek başarı seviyesini analiz etme
- Ders çalışma ve sınav motivasyonunu aktif ve sürekli tutma
- Aile periyodik görüşmeler yaparak desteğini almak
- Sınavlarda başarı düzeyini ve grafiğini artırma ve bunun için hedefler verme
- Kendine uygun ulaşabileceği hedefler belirleme
- Zamanı verimli ve etkili kullanma
- Etkili çalışma yöntemlerini öğrenme ve geliştirme
- Başarabileceğine inanma
- Zayıf yönlerini keşfetme ve bu yönlerini geliştirme
- İnsanlarla etili ve doğru iletişim kurma
- Doğru sorular sorma becerisini geliştirme
- Kendini yaptığı işe vererek çalışmasını sağlama
- Konsantre olma ve motivasyon artırma
- Sınav stresi ve kaygıyla baş edebilme

What our Happy Student Say
Mauris auctor sit consequat sed aenean purus egestas porta vel fermentum, nec nisi at eget non, nisi tincidunt tempus, etiam eget blandit tortor pulvinar est faucibus tristique blandit volutpat neque sit fusce.
Elena Miles
Student

Massa amet, at dolor tellus pellentesque aenean in eget massa tincidunt habitasse volutpat adipiscing sed id sit auctor eu vivamus nulla.
Emma Hart

Ut morbi felis, felis massa quam sit massa, amet, bibendum pulvinar elit in adipiscing amet imperdiet ac felis congue enim, elementum orci.